fbpx

Tillsammans på Galleri Kontrast

Lördagen den 30 april kl. 12-16 bjuder Nordens Fotoskola och YH20 in till vernissage för examensarbetet med temat ”Tillsammans” på Galleri Kontrast.

Efter den senaste tidens sociala distansering är närheten till andra människor viktigare än någonsin. Människor behöver människor. Det kan handla om att vara tillsammans med, att längta efter sammanhang, att vara ensam eller en av många. Att bli, vara eller att ha varit.

Människor tillhör olika grupper – som idrottsföreningar, religioner eller bostadssituationer. Vad som skapar sammanhang för människor kan vara en gemensam plats, ekonomi eller ett mål. Man ställs inför olika situationer tillsammans. Som att resa i grupp till Italien, att skapa en ny vardag i Sao Paulo eller att se det vackra i en inrutad vardag på Landsort. Det kan handla om att ta vara på varje minut man har kvar eller att räkna dagarna till man får vara tillsammans igen.

Med sina examensarbeten har studenterna gjort nedslag i vår omvärld, både när och fjärran. Fått möjlighet att på egen hand reflektera, i det stora och i det lilla.

Fotograferna i YH20 är Tim Aro, Karolina Hultman Wessman, Fanny Jansson, Aleksander Kidvall, Daniel Larsson, Kajsa Lorentzon, Malin Lövkvist, My Matson, Fred Miller, Oscar Olsson, Niklas Porter, Filip Powidzki Casserblad, Caisa Rasmussen, Axel Schiller, Linnéa Tammerås, Rasmus Walldén och Johanna Wallén.

”Tillsammans” – studenterna i YH20 visar sitt examensprojekt 2022. Utställningen pågår den 30 april till 22 maj på Galleri Kontrast, Hornsgatan 8 i Stockholm. I samband med utställningen finns även möjlighet att köpa examenskatalogen med studenternas arbeten.Läs mer på Galleri Kontrasts hemsida >>>.
Aktuellt

Öppet hus 2024

Du som är nyfiken på Nordens Fotoskola och funderar på att söka till utbildningen kan nu se inspelningen av vårt öppna hus här på hemsidan.

Fråga en student

Hur är det att bo på skolan? Hur mycket måste man kunna i förväg? Räcker mina förkunskaper?

Sök till Nordens Fotoskola 2024

Nu är antagningen till Nordens Fotoskola och utbildningen ”Yrkesfotograf – fotografi och rörlig bild” med kursstart torsdagen den 10 augusti 2023 igång. Sista ansökningsdag till skolan är den 24 april 2023.

Sök till Nordens Fotoskola

Nu är antagningen till Nordens Fotoskola och utbildningen ”Yrkesfotograf – fotografi och rörlig bild” med kursstart torsdagen den 10 augusti 2023 igång. Sista ansökningsdag till skolan är den 24 april 2023.

Rulla till toppen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

I nyhetsbrevet informerar vi bland annat om när det är dags att söka till Nordens Fotoskola eller kanske om det är någon ny examensutställning på gång.
Genom att klicka på prenumerera här ovan samtycker du till att Nordens Fotoskola lagrar din e-postadress i vår databas, i enlighet med dataskyddsförordningens (GDPR) direktiv.