fbpx

Antagningsprocessen

Antagningsprocessen

Antagningen till Nordens Fotoskola är en process i två steg där din ansökan med arbetsprover är det första steget. Är du behörig går du vidare till andra steget med intervju.

Provdagarna på Biskops Arnö sker  den 1-3 juni.

Antagningen startar med att vi tar emot och bedömer alla ansökningar. Vi läser ditt brev, kontrollerar behörigheten och tittar på de insända arbetsproverna.

Bedöms du ha allmän behörighet (eller reell kompetens), kunskaper i svenska och förkunskaperna i “Fotografi och bildbehandling” kommer du kallas till en intervju och nya uppgifter där vi kommer att testa dina “Förkunskaper i bildberättande”.

Då får du information om allt du behöver veta om uppgiften du ska göra till intervjun. Blir du inte kallad till intervju kommer du inte heller antas till kursstart hösten 2024.

Antagningen startar med att vi tar emot och bedömer alla ansökningar. Vi läser ditt brev, kontrollerar behörigheten och tittar på de insända arbetsproverna.

Bedöms du ha allmän behörighet (eller reell kompetens), kunskaper i svenska och förkunskaperna i “Fotografi och bildbehandling” kommer du kallas till en provdag med intervju och nya uppgifter där vi kommer att testa dina “Förkunskaper i bildberättande”.

Senast i början av maj skickar vi ut svar till alla er som sökt med besked om ni går vidare till andra omgången och provdagarna den 1-3 juni på Biskops Arnö. Då får du information om allt du behöver veta om dessa dagar och uppgiften du ska göra till intervjun. Blir du inte kallad till provdagarna kommer du inte heller antas till kursstart hösten 2024.

Provdagarna på Biskops Arnö sker  den 1-3 juni.

Steg två är alltså en intervju och då testar vi dina “Förkunskaper i bildberättande”.Förkunskaper i bildberättande Inför intervjun ska du göra ett bildreportage på ett givet tema för en tänkt tidning. Vid intervjun med lärargruppen pitchar du ditt reportage där vi diskuterar val av vinkel, målgrupp bildinnehåll och berättande. Du kommer också göra några korta jobbliknande uppgifter med text och bild.

Steg två är alltså de provdagar som äger rum den 1-3 juni 2024 (se till att reservera datumen i din kalender) och under dessa dagar testar vi dina “Förkunskaper i bildberättande”.

Förkunskaper i bildberättande
Inför provdagarna ska du göra ett bildreportage på ett givet tema för en tänkt tidning. Vid intervjun med lärargruppen pitchar du ditt reportage där vi diskuterar val av vinkel, målgrupp bildinnehåll och berättande. Du kommer också göra några korta jobbliknande uppgifter med text och bild.

Efter provdagarna bedömer lärargruppen intervjun och dina genomförda uppgifter. Resultatet av allt detta vägs samman till ett samlat betygspoäng. De 18 personer som uppnår högst betygspoäng föreslås för antagning till utbildningens ledningsgrupp som träffas efter provdagarna och går igenom lärargruppens förslag. De delger sin åsikt och utarbetar tillsammans med lärargruppen den slutgiltiga antagningen.

Besked skickas ut till de 18 personer som vi antar till Nordens Fotoskola, övriga behöriga sökanden blir erbjudna en reservplats och de övriga får tyvärr ett negativt besked. Antagningsbeskeden skickas ut senast i början juni 2024.

Blir du antagen måste du bekräfta din plats senast i mitten av juni, 2024. 

Skolan startar sedan måndagen den 12 augusti, 2024.

Rulla till toppen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

I nyhetsbrevet informerar vi bland annat om när det är dags att söka till Nordens Fotoskola eller kanske om det är någon ny examensutställning på gång.
Genom att klicka på prenumerera här ovan samtycker du till att Nordens Fotoskola lagrar din e-postadress i vår databas, i enlighet med dataskyddsförordningens (GDPR) direktiv.