Antagningsprocessen

Antagningsprocessen

Antagningen till Nordens Fotoskola är en process som sker i två steg där din ansökan är det första steget. Av alla inskickade ansökningar väljer vi ut cirka 35 av de sökande som vi kallar till intervju under våra urvalsdagar som sker 28-30 maj 2022.

Urvalsdagarna på Biskops Arnö sker  den 29-31 maj.

Antagningen startar med att vi tar emot och bedömer alla ansökningar. Vi läser ditt brev, kontrollerar behörigheten och de insända bilderna bedöms. De godkända ansökningarna kallas till en andra omgång, våra urvalsdagar. Senast i början av maj skickar vi ut svar till alla er som sökt med besked om ni går vidare till andra omgången. Blir du inte kallad till urvalsdagarna kommer du inte heller antas till kursstart hösten 2022.

Urvalsdagarna på Biskops Arnö sker  den 28-30 maj.

Steg två är de urvalsdagar som äger rum den 28 till 30 maj 2022 (se till att reservera datumen i din kalender) dit vi kallar cirka 35 av de sökande. Under urvalsdagarna får du flera fotografiska och skriftliga uppgifter. Du kommer också intervjuas av lärargruppen. Inför urvalsdagarna ska du också göra en fotografisk uppgift som sedan diskuteras under intervjun.

Urvalsdagarna kommer i år att ske på distans. Du kommer att få all information om dessa dagar i samband med att vi skickar ut besked till de som går vidare till urvalsdagarna.

Efter urvalsdagarna bedömer lärargruppen dina genomförda uppgifter. Resultatet av alla dina inskickade arbetsprover, genomförda uppgifter och intervjun vägs samman till en samlad bedömning. De 18 personer som uppnår högst betygspoäng föreslås för antagning till utbildningens ledningsgrupp som träffas efter urvalsdagarna och går igenom lärargruppens förslag. De delger sin åsikt och utarbetar tillsammans med lärargruppen den slutgiltiga antagningen.

Besked skickas ut till de 18 personer som vi antar till Nordens Fotoskola, några sökande blir erbjudna en reservplats och de övriga får tyvärr ett negativt besked. Antagningsbeskeden skickas ut senast i början juni 2022.

Blir du antagen måste du bekräfta din plats och betala in anmälningsavgiften på 2 300 kronor senast den 17 juni, 2022. Det här är en förskottsinbetalning på delar av dina kommande materialavgifter.

Skolan startar sedan onsdagen den 10 augusti, 2022.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

I nyhetsbrevet informerar vi bland annat om när det är dags att söka till Nordens Fotoskola eller kanske om det är någon ny examensutställning på gång.
Genom att klicka på prenumerera här ovan samtycker du till att Nordens Fotoskola lagrar din e-postadress i vår databas, i enlighet med dataskyddsförordningens (GDPR) direktiv.