Så här söker du

Så här söker du till Nordens Fotoskola​

ansok_nu_2022
Nu är antagningen till Nordens Fotoskola och utbildningen ”Yrkesfotograf – fotografi och rörlig bild” med kursstart onsdagen den 10 augusti igång. Sista ansökningsdag till skolan är den 24 april 2022.
Vi har förlängt ansökningstiden till fredagen den 29 april !!!

Nu är det dags att sätta igång med din ansökan till vår utbildning. Här följer all information om arbetsprover och övriga ansökningshandlingar du behöver ta fram för att kunna söka till oss på Nordens Fotoskola.

Din ansökan ska bestå av följande

Arbetsproverna ska självklart bestå av dina egna bilder som du själv fotograferat och bildredigerat. Vi vill inte ha några texter eller bildtexter till bilderna utan det du vill berätta ska du försöka få fram i bilderna. Om du vill göra dina bilder i färg eller svartvitt är upp till dig.

Du ska arbeta med tre olika teman till de fotografiska arbetsproverna 2022:

”Tonåring” – tre bilder. Du ska fotografera och berätta något om en person som är tonåring. Det kanske handlar om hur det är att vara tonåring, vad hen gör eller kanske drömmer om.

”Porträtt av en vän” – en bildserie på fyra bilder. Du ska fotografera och berätta något om en person som är din vän. Vem är personen, vad gör hen och hur upplever du din vän.

“Fem fria bilder” – fem bilder. Du väljer själv vilka bilder du vill visa oss. Vill du ha fem fristående bilder eller ska de kanske berätta något tillsammans?

Ett brev till oss där du presenterar och beskriver dig själv som person – vem och hur är du? Vilken bakgrund har du? Hur kom du in på fotografi? Berätta också om varför du söker till Nordens Fotoskola och vilka förväntningar du har på skolan. Slutligen vill vi att du beskriver dina tankar och visioner om din yrkesroll som fotograf efter utbildningen. Skriv max ett A4 som du sparar som en pdf.
En pdf med ditt CV där du sammanfattar utbildningar, arbeten och andra meriter. Söker du på reell kompetens (se sidan om behörighet) behöver du dokumentera den. Du kanske har gjort praktik hos en fotograf, studerat på någon annan fotografisk utbildning eller driver ett eget företag som fotograf. Styrk dina meriter på ditt CV med intyg (pdf).I ditt CV ser vi gärna att du anger två referenser som vi lärare kan kontakta under antagningsarbetet. Det kan till exempel vara någon lärare, arbetsgivare eller fotograf du praktiserat hos.

En kopia av dina gymnasiebetyg för att styrka att du har allmän behörighet. Har du ännu inte fått dina gymnasiebetyg, eller liknande dokument, skickar du istället med ett intyg/betyg om pågående studier med din ansökan.

Ladda ner en pdf med ditt personbevis för studier hos Skatteverket – www.skatteverket.se – och bifoga det till din ansökan.

Till ansökningsformuläret behöver du skicka med ett ”passfoto” – alltså en nära porträttbild på dig själv mot en vit bakgrund (spara bilden som JPEG i 800 pixlar på längsta sidan och med den högsta kvalitén). OBS! Det ska inte vara en kopia på ditt pass eller id-kort utan en bild på dig.

Har du frågor gällande arbetsproverna och övriga dokument kan du alltid mejla till info@nordensfotoskola.se så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

När du är klar med dina arbetsprover, skrivit ditt personliga brev och fått ordning på alla dokument är det dags att skicka in din ansökan. Då är det viktigt att du följer våra anvisningar om hur du döper bilder och ser till att du har rätt filformat på dina dokument (pdf eller jpg).

All information om detta och hur du ska gå tillväga för att lämna in ansökan, ansökningshandlingar och arbetsprover hittar du på länken här under.

Vill du veta mer om antagningsprocessen?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

I nyhetsbrevet informerar vi bland annat om när det är dags att söka till Nordens Fotoskola eller kanske om det är någon ny examensutställning på gång.
Genom att klicka på prenumerera här ovan samtycker du till att Nordens Fotoskola lagrar din e-postadress i vår databas, i enlighet med dataskyddsförordningens (GDPR) direktiv.