Instruktioner för din ansökan

Instruktioner och inlämning av ansökan

Här är de instruktioner du behöver för att lämna in din ansökan till Yh-utbildningen ”Yrkesfotograf – fotografi och rörlig bild” på Nordens Fotoskola. Sista ansökningsdag är den 25 april 2021.
Din ansökan består av två delar. Den första biten är det ansökningsformulär som du ska fylla i och skicka in till oss här på hemsidan. Därefter ska du ladda upp dina arbetsprover och dokument till vår Dropbox. Följer du bara instruktionerna här nedan ska det inte vara några problem.

I slutet av mars kommer du kunna skicka in din ansökan.

I slutet av mars kommer du kunna skicka in din ansökan.

Vi håller på med att anpassa vårt nya ansökningssystem som kommer att finnas på yh-antagning. Så fort vi är klara med detta kommer du här på denna sida hitta en länk till antagningssystemet där du ska gå in och registrera ett konto. Vi beräknar att vi är klara med detta arbete senast i slutet av mars.

All information om namngivning av filer, filformat och storlekar som finns här på sidan kommer inte att ändras.

De dokument och handlingar du bifogar till ansökan ska vara i filformatet PDF. Du kan i värsta fall skanna eller fotografera av dina intyg eller betyg. Gör det då i ett bra och jämt ljus med din kamera eller mobiltelefon. Se till att dina bilder på dokumenten är skarpa och fullt läsbara. Spara dessa filer som JPEG i hög kvalité.

Storleken på bilderna i dina arbetsprover bör vara runt 3500 pixlar den på längsta sidan. Du ska spara bilderna som JPEG med hög kvalité (motsvarande 9 i Photoshop eller 70 i Lightroom). Filerna döper du efter temat och i den ordning du vill att vi ska se dem. Gör det enligt följande mall:

efternamn_förnamn_gammal_01.jpg, efternamn_förnamn_gammal_02.jpg …och så vidare.
efternamn_förnamn_porträtt_01.jpg, efternamn_förnamn_porträtt_02.jpg …och så vidare.
efternamn_förnamn_femfria_01.jpg, efternamn_förnamn_femfria_02.jpg …och så vidare.

Lägg sedan alla bilder i en mapp som du döper till: efternamn_förnamn_arbetsprover.

Kontrollera att du har fått med alla dina dokument, arbetsprover och att du har döpt dem efter våra instruktioner. Om du skickar in filer i andra format än de begärda kan vi kanske inte öppna dem och därför inte hantera din ansökan. Skickar du in ett felaktigt antal arbetsprover eller om du inte namnger dina filer korrekt kommer vi inte heller kunna hantera din ansökan. 

Är allt i sin ordning komprimerar du nu din mapp efternamn_förnamn till en zip-fil.

Har du frågor gällande ansökningsprocessen kan du alltid mejla till info@nordensfotoskola.se eller ringa till expeditionen så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Nu har vi öppnat upp ansökningsomgången för höstens intag till YH21. Det första du måste göra är att registrera ett konto på yh-antagning.se. Detta gör du genom att ange din e-postadress och ditt personnummer vilket leder till att du får ett e-postmeddelande med en aktiveringslänk. Du måste klicka på aktiveringslänken för att registrera ditt konto.

Länken för att söka till oss är: http://yh-antagning.se/När kontot är registrerat är det bara att börja arbeta med ansökan. Där fyller du i alla de uppgifter vi behöver för att kunna behandla din ansökan. Kontrollera noga att du skriver in rätt e-postadress, postadress och mobilnummer så att vi kan nå dig.

Kom ihåg att färdigställa alla dokument i ansökningssystemet och skicka därefter in din ansökan senast den 25 april.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

I nyhetsbrevet informerar vi bland annat om när det är dags att söka till Nordens Fotoskola eller kanske om det är någon ny examensutställning på gång.
Genom att klicka på prenumerera här ovan samtycker du till att Nordens Fotoskola lagrar din e-postadress i vår databas, i enlighet med dataskyddsförordningens (GDPR) direktiv.