fbpx

Instruktioner för din ansökan

Instruktioner och inlämning av ansökan

Här är de instruktioner du behöver för att lämna in din ansökan till Yh-utbildningen ”Yrkesfotograf – fotografi och rörlig bild” på Nordens Fotoskola. 

I slutet av januari öppnar vi vårt ansöknings-system.

Nu har vi öppnat vårt ansöknings-system.

Din ansökan gör du i två steg:

1. Först vårt ansökningssystem på yh-antagning.se där du laddar upp dina dokument.
2. Sedan vår Dropbox-uppladdning för dina arbetsprover.

I slutet av januari öppnar vi inlämningen för höstens intag till Nordens Fotoskola och klassen YH24.

Har du frågor gällande ansökningsprocessen kan du alltid mejla till info@nordensfotoskola.se eller ringa till expeditionen så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Nu har vi öppnat vårt ansöknings-system.

Nu har vi öppnat vårt ansöknings-system.

Nu har vi öppnat upp ansökningsomgången för höstens intag till Nordens Fotoskola. Din ansökan gör du i två steg:

1. Först vårt ansökningssystem på yh-antagning.se där du laddar upp dina dokument.

2. Sedan vår Dropbox-uppladdning för dina arbetsprover.

Det första du måste göra är att registrera ett konto i vårt ansökningssystem. Länken till antagningssystemet på yh-antagning.se har du här: Nordens Fotoskolas ansökningssystem

I antagningssystemet anger du först din e-postadress och ditt personnummer. Då kommer du få ett mejl med en aktiveringslänk som du måste klicka på för att ditt konto ska registreras och startas upp.

Nu när kontot är registrerat är det bara att börja arbeta med ansökan. Där fyller du i alla de uppgifter vi behöver för att kunna behandla din ansökan. Kontrollera noga att du skriver in rätt e-postadress, postadress och mobilnummer så att vi kan nå dig. Det är också här du laddar upp dina dokument med betyg, CV och så vidare.

De dokument och handlingar du bifogar till ansökan ska vara i filformatet PDF. Du kan i värsta fall skanna eller fotografera av dina intyg eller betyg. Gör det då i ett bra och jämt ljus med din kamera eller mobiltelefon. Se till att dina bilder på dokumenten är skarpa och fullt läsbara. Spara dessa filer som JPEG i hög kvalité.

Observera!!! Glöm inte bort att färdigställa alla dina dokument i vårt ansökningssystem och att skicka in din ansökan senast den 29 april.

Dina arbetsprover ska du du inte ladda upp i vårt ansökningssystem utan till våran Dropbox. Storleken på bilderna i dina arbetsprover bör vara runt 3500 pixlar den på längsta sidan. Du ska spara bilderna som JPEG med hög kvalité (motsvarande 9 i Photoshop eller 70 i Lightroom). Filerna döper du efter temat och i den ordning du vill att vi ska se dem. Gör det enligt följande mall:

efternamn_förnamn_tonaring_01.jpg, efternamn_förnamn_tonaring_02.jpg …och så vidare.
efternamn_förnamn_portratt_01.jpg, efternamn_förnamn_portratt_02.jpg  …och så vidare.
efternamn_förnamn_femfria_01.jpg, efternamn_förnamn_femfria_02.jpg …och så vidare.

Om du skickar in filer i andra format än de begärda (JPEG) kan vi kanske inte öppna dem och därför då inte hantera din ansökan. Skickar du in fel antal arbetsprover eller inte namnger dina filer kommer vi inte heller att hantera din ansökan.

Lägg sedan dina bilder i en mapp som du döper till: efternamn_förnamn_arbetsprover. Kontrollera att du har fått med alla dina bilder. Är allt i sin ordning komprimerar du din mapp till en zip-fil.

Klicka sedan på knappen “Ladda upp arbetsprover” här nedanför så öppnas en ny sida till vår Dropbox där du gör din uppladdning av zip-filen. När filen är uppladdad får du ett mejl som bekräftar att de finns på vår server.

OBS!!! Stäng inte webbfönstret/fliken innan hela zip-filen är uppladdad och du fått en bekräftelse på mejl!

Har du skickat in din ansökan i vårt ansökningssystem och laddat upp dina arbetsprover till vår Dropbox är allt klart. Besked om du blir kallad till de tre urvalsdagarna kommer senast i början av maj.

Mer information om vad som händer efter att du lämnat din ansökan hittar du på sidan som beskriver hela antagningsprocessen. Följ bara länken här nedanför.

Har du frågor gällande ansökningsprocessen kan du alltid mejla till info@nordensfotoskola.se eller ringa till kansliet så ska vi göra vårt bästa för att hjälpa dig. 
Rulla till toppen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

I nyhetsbrevet informerar vi bland annat om när det är dags att söka till Nordens Fotoskola eller kanske om det är någon ny examensutställning på gång.
Genom att klicka på prenumerera här ovan samtycker du till att Nordens Fotoskola lagrar din e-postadress i vår databas, i enlighet med dataskyddsförordningens (GDPR) direktiv.