fbpx

Skolan och internatet

Skolan och internatet

Nordens Fotoskolas lokaler har du som student tillgång till dygnet runt och här på Biskops Arnö finns också möjligheten för dig att att bo på vårt internat under din studietid. Fördelarna är många, du slipper till exempel den tids- och energikrävande pendlingen.

Skolans lokaler har du som student tillgång till dygnet runt.

Skolans lokaler har du som student tillgång till dygnet runt.

I de röda huslängorna finns Biskops Arnös internatboende. De vita byggnaderna längst upp till höger innehåller matsal, bibliotek, undervisningslokaler, gym och gymnastiksal. Foto: Carl-Olof Zimmerman

Våra lokaler

Nordens Fotoskolas lokaler har du som student tillgång till dygnet runt. Det är ofta en febril aktivitet i vår datasal eller i studion långt in på småtimmarna. I datasalen finns det bra kalibrerade skärmar för bildredigering och två stora skrivare för utskrifter. Vi har en fullt utrustad studio med blixtar och ljusformare från Profoto som kan användas fritt efter vi haft en genomgång av utrustningen. För våra specialkurser som till exempel sportfotografering lånar vi in teleobjektiv.

På folkhögskolan finns det även ett fullt utrustat mörkrum som ni som studerar på Nordens Fotoskola får använda på er fritid men det analoga är inget vi undervisar i på vår utbildning.
För oss bildintresserade finns även ett bra utbud av fotoböcker och tidningar i skolans bibliotek, som också är öppet dygnet runt. Biblioteket har många trivsamma utrymmen för grupparbeten eller enskilda studier.

På skolan finns det ett trådlöst nätverk med uppkoppling mot internet. Inom skolområdet har du tillgång till gymnastiksal, gym, bastu, TV-rum och flera samlingslokaler för till exempel litteraturuppläsning och filmvisningar. På ön finns badplats och fina stigar för promenader och löpning.

Mat och boende

Vi har ett fantastiskt kök med väldigt god mat på Biskops Arnö. På skolan serveras det frukost, lunch, eftermiddagsfika och middag.

Hela anläggningen är nu Svanenmärkt och hushållet är KRAV-certifierat på många produkter, i övrigt används ekologiskt framställda varor i så stor utsträckning som möjligt. Till dig som av hälsoskäl behöver specialkost ordnar vi lämpliga alternativ så långt det går.

Skolans internat

Under åtminstone det första studieåret är det en stor fördel att bo på skolans internat. Många av veckans dagar är fyllda med föreläsningar och redovisningar. Att pendla är då både energi- och tidskrävande.

Internatet på Biskops Arnö är grupperat i längor runt den stora gräsplanen på skolområdet och i några separata byggnader. Internatet har över 120 sängplatser fördelade på omkring 50 enkelrum och nästan 35 dubbelrum i varierande standard. De flesta av rummen är grupperade fyra om fyra i lägenheter med gemensamt pentry, dusch och toalett. Ett antal av rummen har egen toalett och dusch.

Varje rum har säng, skrivbord, en bokhylla och ett par garderober. Alla rum har också ett handfat med spegel. Lägenhetens gemensamma utrymme har bord, stolar, kylskåp, vattenkokare och husgeråd för 4 eller 6 personer.

Du som bor på internatet behöver bara ta med täcke, kudde, lakan och handdukar. Till internatet hör också en tvättstuga som man kan boka. Toapapper och förbrukningsmaterial för städ och tvätt bekostar du som boende själv.

Om du önskar att bo på skolan garanteras du ett rum. Rummen fördelas efter önskemål så långt det är möjligt, men det är inte säkert att vi kan uppfylla allas önskemål om rumstyp. Det är inte heller säkert att du kan få enkelrum. Vilket rum du tilldelas får du veta först när du kommer till skolan.

Boende och kostnader

Bor du på skolan betalar du för ditt rum och för din mat. Det som då ingår är frukost, frukt, lunch, eftermiddagsfika och kvällsmål. Kostnaden för helinackorderingen är mellan 1 560 kr och 1 670 kr per vecka beroende på rumstyp. Vill du stanna över helgen ingår alla måltider utan extra kostnad, det enda du behöver göra är att förboka måltiderna. Du skriver kontrakt per läsår och faktureras vid fyra tillfällen per termin.

Du som inte bor på skolan betalar en kostnad på cirka 90 kr per vecka för frukt/fika. Du kan också välja att köpa lunch och middag och betala för det direkt vid kassan i matsalen.
Tyvärr kan tillfälliga övernattningar på skolan ordnas i mycket begränsad omfattning.

Frågor

Undrar du över något om det praktiska kring boendet här på Biskops Arnö så kan du höra av dig till vår internatföreståndare Pirjo Björklund .

För alla övriga frågor om internatet (som till exempel om kostnader) tar du istället kontakt med vår expedition.

Rulla till toppen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

I nyhetsbrevet informerar vi bland annat om när det är dags att söka till Nordens Fotoskola eller kanske om det är någon ny examensutställning på gång.
Genom att klicka på prenumerera här ovan samtycker du till att Nordens Fotoskola lagrar din e-postadress i vår databas, i enlighet med dataskyddsförordningens (GDPR) direktiv.